April 17, 2024
Tirana, Albania
Sociale

Nis trajnimi i mësuesve, 16 mijë arsimtarë do t’i nënshtrohen procesit të detyruar

Katër mijë mësues të arsimit fillor, të gjuhës shqipe, të shkencave ekzakte dhe kompjuterike kanë nisur trajnimin nga universitetet publike. 130 pedagogë të fakulteteve mësuesisë janë përfshirë në trajnimin e detyruar të arsimtarëve.

Specialistë të ministrisë së arsimit thonë se ky proces nis intensivisht fundjavën e parë të muajit prill dhe fillimisht me mësuesit më të rinj.

Por çfarë pritet të ndryshojë tek mësuesit pas 12 orësh trajnim nga ish pedagogët e tyre?

Pas çdo faze trajnimi mësuesit do të vlerësohen për njohuritë e marra por rezultatet e testimit nuk do të jenë penalizuese ndaj tyre.

Projekti për trajnimin e arsimtarëve  do të zgjasë dy vjet. Ai financohet nga ministria e arsimit dhe do të përfshijë në këtë proces të detyruar 16 mijë mësues nga i gjithë vendi.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image