July 17, 2024
Bota Lajmi i fundit

Finlanda dhe Ukraina nënshkruajnë marrëveshje sigurie, çfarë përmban ajo?

Finlanda dhe Ukraina kanë nënshkruar një marrëveshje 10-vjeçare për bashkëpunimin e sigurisë dhe mbështetjen afatgjatë.

Presidenti i Finlandës Alexander Stubb ndodhet aktualisht në Ukrainë, ku ka takuar Volodymyr Zelensky.

Marrëveshja mbulon një sërë temash duke përfshirë mbështetjen politike, mbështetjen për mbrojtjen dhe sigurinë e Ukrainës dhe mbështetjen për reformat dhe rindërtimin e Ukrainës.

“Marrëveshja 10-vjeçare është dëshmi e angazhimit afatgjatë të Finlandës për të mbështetur Ukrainën”, tha zyra e Stubb.

Stubb i tha gjithashtu presidentit ukrainas se Finlanda do të dërgonte një tjetër paketë materialesh mbrojtëse me një vlerë të vlerësuar prej rreth 188 milionë euro.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image