April 12, 2024
Tirana, Albania
Sport

Botërori i peshëngritjes, Briken Çalja i pari në baterinë B

Briken Calja ka bërë një paraqitje të jashtëzakonshme, në Botërorin e Tajlandës në peshëngritje edhe pse vinte pas një dëmtimi të gjatë prej muajsh.

Në stilin e shkëputjes, shtangisti kuqezi i realizoi me sukses të tri provat. Fillimisht Çalja ngriti lart 145 kg e më pas 150 e 152 kg ndërsa në stilin e shtytjes, ai kaloi vetëm provën e parë, ku ngriti 181 kg ndërsa dështoi dy herë me 185kg.

Ai rezultoi i pari ne baterinë B me 333 KG në total në dygarësh ndërsa vërtetoi dhe edhe njëherë se mbetet një sportist tek i cili pritshmëritë janë maksimale. Ky botëror ishte dhe një test mjaft i rendësishëm për Lojrat Olimpike Paris 2024.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image