May 23, 2024
Tirana, Albania
Lifestyle

Apple pushon 614 punonjës nga puna, shkak “braktisja” e projektit të makinave vetë-drejtuese pa timon dhe pedale

Kompania Apple ka shkurtuar më shumë se 600 vende pune pasi thuhet se ka hequr dorë nga planet e veturave vetë-drejtuese. Shumica e shkurtimeve vijnë nga adresa e faqes që po punonte në projektin e makinave vetë-drejtuese të braktisura së fundmi në Kaliforni, sipas Bloomberg.

Departamenti i punësimit i shtetit u njoftua më 28 mars se 614 punonjës do të pushohen nga puna në maj. Megjithatë, Apple ka pushuar nga puna shumë më pak njerëz në krahasim me konkurrentët e tyre.

Ajo ka një fuqi punëtore globale prej rreth 161,000 punonjësish, sipas GlobalData. Raportet se Apple i dha fund investimit të saj shumë miliardë dollarësh në projektin e saj të makinave vetë-drejtuese u shfaqën për herë të parë në shkurt.

Apple thuhet se ka shpenzuar miliarda dollarë për kërkimin dhe zhvillimin e një automjeti plotësisht autonom pa timon dhe pedale.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image