June 5, 2024
Kosova

Referendumi i 21 prillit për kryetarët në Veri, Lista Serbe: Jolegjitim!

Kryetari i Listës Serbe, Zlatan Elek në një deklaratë tha sot se kjo parti është kundër referendumit të 21 prillit për largimin e kryetarëve shqiptarë të veriut. Ai tha se votimi është jolegjitim dhe se kryeministri i Kosovës, Albin Kurti bëri gjithçka që ai referendum të mos ketë sukses.

Elek tha se Udhëzimi Administrativ, i cili u miratua më 5 shtator të vitit të kaluar, është i vështirë për t’u zbatuar për shkak të pengesave të kryetarëve të kuvendeve komunale. Sipas tij, të dhënat tregojnë se në veri janë 46.248 votues dhe sipas udhëzimeve të KQZ-së duhet të dalin 50 për qind e votuesve plus një votë.

“Në disa raste, gjatë takimeve me përfaqësues të vendeve të QUINT-it dhe ambasadorë, kemi paralajmëruar se këto të dhëna nuk janë të sakta dhe se nuk e ruajnë gjendjen e vërtetë në terren, sepse në muajt e fundit, më shumë se 15 për qind e njerëzve. nga veriu i Kosovës janë shpërngulur. Fatkeqësisht, nuk kemi gjetur mirëkuptim”, tha Elek.

Ai u shpreh i sigurt se kryetarët shqiptarë do të qëndrojnë deri në përfundim të mandatit të tyre duke treguar se për ankesat e tyre i kanë njoftuar edhe ndërkombëtarët.

“Nuk kam parë që të mbahet ndonjë referendum në prani të kamerave. Propozimi është që referendumi të bëhet në shkollat ​​që janë pjesë e sistemit arsimor serb. Shqiptarët duan që të vendosen kamera në çdo klasë dhe korridor, ndaj morën hua një numër të caktuar kamerash nga KQZ-ja në Shqipëri. Me të drejtë populli shtron pyetjen se si do të jenë kamerat në qendrat e votimit, nëse kemi komisione zgjedhore dhe kaq shumë kontroll dhe tani duhen më shumë kamera”, tha kryetari i Listës Serbe.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image