May 13, 2024
Tirana, Albania
Lajmi i fundit Lifestyle

Ngjarja astronomike e vitit, eklipsi diellor përmes fotove, zgjati më shumë se 4 minuta

Është ngjarja astronomike e vitit, eklipsi total diellor është i pari i shekullit që kapërcen tre vendet. I dukshëm në shumë vende, eklipsi zgjati më shumë se 4 minuta, duke sjellë errësirën në mes të ditës.

Udhëtimi i hijes së Hënës filloi në Meksikë, duke kaluar SHBA nga Teksasi në Maine dhe në brigjet e Atlantikut të Kanadasë.

Ngjarja astronomike e vitit, eklipsi diellor përmes fotove, zgjati më

Miliona njerëz ngritën kokën për ngjarjen astronomike të vitit, me shkolla të mbyllura, stadiume plot, hotele të rezervuara, dasma masive, eksperimente shkencore dhe teori konspirative, nga ato apokaliptike në ato politike. Vetëm në Shtetet e Bashkuara u vlerësua një audiencë prej mbi 200 milionë spektatorësh.

Ngjarja astronomike e vitit, eklipsi diellor përmes fotove, zgjati më

Miliarda njerëz në mbarë botën e panë eklipsin në TV ose në internet. Qytetet që patën fatin të shihnin eklipsin total ishin San Antonio, Dallas, Indianapolis, Cleveland, Buffalo dhe, në Kanada, Montreal, si dhe Niagara Falls, ku rreth një milion njerëz prisnin të shihnin ngjarjen.

Ngjarja astronomike e vitit, eklipsi diellor përmes fotove, zgjati më

Një eklips i plotë diellor ndodh kur Hëna kalon midis Diellit dhe Tokës, duke fshehur për një moment plotësisht diskun diellor. Për eklipsin e radhës në Amerikën e Veriut do të duhet të presim deri në vitin 2044.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image