June 5, 2024
Lifestyle

Si të kapërceni zhgënjimin dhe të ndiheni mirë?

Kapërcimi i zhgënjimit nuk është i lehtë. Kushdo që pëson zhgënjim në dashuri, miqësi apo edhe punë, përjeton një moment fillestar çorientimi.

Çfarë të bëj tani? Kjo është pyetja kryesore që i bëjmë vetes dhe që nuk mund të gjejë përgjigje menjëherë.

Pastaj vjen trishtimi i zhgënjimit dhe më pas përsëri zemërimi. Shpesh këto dy emocione alternohen, duke sjellë valë lodhjeje dhe pyetje të padeshifrueshme.

Por si të kapërceni zhgënjimin dhe të ndiheni mirë me veten dhe të tjerët përsëri?

3 strategji të dobishme për të kapërcyer zhgënjimin

Ju duhet të përjetoni dhimbjen, por edhe t’i jepni vetes kohë

Kjo nuk është qesharake, por mbetet e vetmja rrugëdalje nga zhgënjimet. Dhimbja që ndjen është reale sepse në atë marrëdhënie – çfarëdo lloji qoftë ajo – ju keni vendosur pritshmëri, dëshira, ndoshta projekte apo ëndrra.

Nëse është personi tjetër që ka vendosur për ju, duhet të përballeni me momentin e dhimbjes. Përqafoni dhimbjen, vuani, por jepini vetes kohë për ta bërë atë dhe më pas kthehuni në përditshëmrinë tuaj. Mos e injoroni dhimbjen, por menaxhojeni atë përndryshe mund të zërë shumë më tepër hapësirë ​​sesa mendoni.

Flisni me dikë

Njerëz të tjerë mund t’ju ndihmojnë të ndiheni më mirë, mund të gjeni rehatinë që ju nevojitet, por nuk është vetëm kaq. Krahasimi me të tjerët, veçanërisht me ata që arrijnë të jenë objektivë dhe introspektivë, mund t’ju ndihmojë t’i bëni vetes pyetjet e duhura.

Mund të mos ketë gjithmonë përgjigjet që kërkoni ose që ju pëlqejnë, por kjo do t’ju ndihmojë të jeni më të vetëdijshëm për situatën dhe t’i jepni kuptim asaj që duket ende e pamundur për t’u besuar.

Kur jemi shumë keq, humbasim qartësinë dhe të tjerët mund të jenë sytë që shërbejnë për t’i parë gjërat ashtu siç janë.

Për të kapërcyer zhgënjimin, përqendrohuni te vetja

Mund të duket e parëndësishme, por ne rrallë e kuptojmë vlerën e përqëndrimit të gjithçkaje te vetja. Njerëzit e zhgënjyer priren të kenë ende tjetrin në mendje dhe të lënë pak hapësirë ​​për veten e tyre.

Në periudhën menjëherë pas zhgënjimit është më e lehtë që mendja të drejtohet në mënyrë paradoksale drejt atij që ua shkaktoi dhe kështu ne përfundojmë duke harruar veten.

Përqendrohuni te vetja, drejtojini vëmendjen tuaj njerëzve që ju duan dhe bëni atë që ju bën të ndiheni mirë. Pas disa kohësh dhimbja do t’i lërë vendin lirisë.