May 27, 2024
Bota Lajmi i fundit

Rusia teston një raketë balistike ndërkontinentale

Ushtria ruse ka kryer me sukses një lëshim provë të një rakete balistike ndërkontinentale. Ministria ruse e Mbrojtjes tha në një deklaratë se lëshimi u krye në Kapustin Yar në jug të vendit, si pjesë e “testeve shtetërore të sistemeve të ardhshme raketore, si dhe konfirmimit të stabilitetit të raketave në shërbim”.

Testi arriti rezultatet e tij “të plota”, shtoi ministria, dhe konfirmoi “besueshmërinë e lartë të raketave ruse për të garantuar sigurinë strategjike të Rusisë”, por ministria nuk tregoi llojin e raketës së lëshuar.

Rusia kryen rregullisht lëshime provë të ICBM-ve dhe raketave të tjera si pjesë e përpjekjeve të saj për të modernizuar arsenalin.