May 13, 2024
Tirana, Albania
Aktualitet Lajmi i fundit

“Një prej tyre nga 12 pikë mori 50”, kandidati për gjyqtar: Ja çfarë ndodhi në provimin e Magjistraturës

Një incident ka ndodhur me shkollën e Magjistraturës. Një prej kandidatëve për gjyqtar ka treguar në një intervistë për Top Channel se çfarë ndodhi në provimin e Magjistraturës. Ai tha se një prej rasteve ishte se një kandidat nga 12 pikë kishte marrë 50 pikë, një diferencë shumë e madhe, edhe pse scantoni marzhin e gabimit e ka më pak se 4%.

 

Provimi i kandidatëve, pasi është dorëzuar nga këta të fundit, është kontrolluar me scantron dhe në prezencën e të gjithëve është shpallur edhe lista fituese nga ku ka rezultuar se 79 emra kanë marrë 63 deri në 86 pikë, të mjaftueshme për t’u renditur në krye. Por 24 orë më vonë kur është shpallur lista zyrtare ka rezultuar se nuk ishin më 79 fitues, por 121.

 

 

Intervista me kandidatin:

 

Kandidati: Në momentin që futen në sallë, ulen në pozicionet e tyre që kanë caktuar numrin rendor

 

Provimi nisi në orën e caktuar?

 

Kandidati: Nisi në orën e caktuar, por duke qenë që nga momenti i caktuar deri në momentin që shpërndahet teza, se printohen tezat, zgjidhen, zgjat minimalisht 2 orë, gjatë këtij orari të rrish ulur 2 orë, domosdo çikë emocionet edhe një çikë të gjitha i është dashur të shkojnë në banjo, kishte edhe gra shtatzënë aty që se mbajnë dot

 

Dikush kërkoi të shkojë në tualet?

 

Kandidati: Nuk lejohet të lëvizësh nga vendi kur ulesh, çudi, kjo ishte çudia e parë, u bë zhurmë sepse njerëzit në fund të ditës është nevojë, nuk ishin shpërndarë tezat akoma, proce4si sepse zgjat 2 orë, nuk kishte nisur akoma. Në 10 e çerek nisi provimi, mbaroi fotokopja tezat e para, u pezullua procesi i tezave dhe u hodh shorti për tezat e reja. Sepse njerëzit shkuan në banjo, nuk lejohej. Ky ngërçi, u pezullua si proces, u la mundësia të shkonin në banjo, treçerek u shty më shumë u printuan tezat nga fillimi, s’kishte ndodh ndonjëherë, nga ora 8 deri 12 njerëzit… u bë provimi orari 2 orë e gjysmë dhe bëhej leximi me skranton. Më pas dolën përgjigjet, nga historiku i viteve të tjera, faza e parë skercon gati gjysmën, por këtë radhë nga 430 kaluan vetëm 79 vetë, u habitëm të gjithë si ka mundësi. Këta thanë kemi marrë një skranton tjetër duke qenë se problemi ka qenë tek skrantoni i parë, nuk dihet.

 

Skrantoni i dytë nxori më shumë fitues. Pse është i dyshimtë si proces sipas teje?

 

Kandidati: Të paktën me sa po diskutohet këtu me njerëzit që dalin ishte një rast që nga diku 12 pikë kishte shkuar në 50 pikë, i bie që skrantoni paska gabu shumë, skrantoni marzhin e gabimit e ka minimal më pak se 4%. Nga 79 veta që kanë fitu në fazën e parë tani ke 121 që doli lista, ndërkohë që ke dhe njerëz të tjerë që po vijnë dhe po bëjnë verifikimet.