June 5, 2024
Politikë

“Korrupsion edhe në prokurimet publike”, Rama: Tashmë asnjë ministër s’do ketë akses në tendera

 Kryeministri Edi Rama ka deklaruar se asnjë ministër nuk do të ketë me asnjë akses në tendera. Duke folur në mbledhjen e jashtëzakonshme, Rama deklaroi se me krijimin e shoqërisë publike të operatorit të blerjeve të përqendruara, korrupsioni në tenderat do të zhbëhet. Po ashtu Rama theksoi se kjo shoqëri e re do të asistohet nga shoqëri partnere evropiane.

“Duke u kthyer te prokurimet publike, ne nuk na mjafton kaq. Ne kemi hedhur një hap tjetër përpara. E ka hedhur kjo shumicë me propozim të qeverisë për të krijuar shoqërinë publike të operatorit të blerjeve të përqendruara, e cila ka filluar zyrtarisht punë me 25 Prill, dhe do t’i kryejë ajo të gjitha prokurimet e ministrive dhe institucionet e tyre të varësisë. E thënë troç, asnjë ministër dhe asnjë strukturë e varësisë s’do të ketë asnjë lidhje me tendera por do të merret vetëm me politikat sektoriale.

Rama “dush të ftohtë” të vetëve: Nuk iu mbroj para SPAK dhe nuk mbaj në poste ata që vjedhin!

Kjo shoqëri është ndërtuar sipas modeleve më të mira evropiane do të asistohet nga shoqëri partnere evropiane, do të ofrojë shërbimet e veta për të gjitha njësitë e pushtetit vendor apo njësitë e tjera jashtë varësisë së pushtetit ekzekutiv, të cilat ne nuk i detyrojmë dot me ligj që të heqin dorë nga organizimi i tenderave.

Po ashtu operatori i blerjeve të përqendruara po ndërton një katalog dixhital të blerjeve të vogla për të gjitha institucionet publike, që të mos bëjnë tendera për cdo dërrasë të zezë, karrige zyre apo tavolinë por të blejnë direkt nga katalogu i quajtur ark zone, një lloj amazoni i mallrave për të gjithë shërbimet mbështetëse të institucioneve, duke kursyer kohë dhe para dhe mbi të gjithë duke i mbyllur derën korrupsionit”, tha Rama.

Rama mbledh grupin parlamentar të PS, ironizon Metën e Berishën: Bërtasin foltoreve dhe penxhereve!