May 27, 2024
Kosova Lajmi i fundit

‘Kriminelët t’i dërgojmë në Kosovë’! Austria gati planin për zhvendosjen e të burgosurve

Austria ka në plan të zhvendos të dënuarit më burg për krime të ndryshme në Kosovë. Qeveria austriake thekson se bëhet fjalë për kriminelë të cilët janë me prejardhje nga vendet jo anëtare të Bashkimit Europian.

Ministri i Brendshëm austriak, Gerhard Karner, i cili të hënën mori pjesë në një konferencë për migracionin në Kopenhagen, e diskutoi këtë ide me ministrin danez të drejtësisë.

“Objeksionet e paraburgimit si ato të planifikuara nga Danimarka në Kosovë janë gjithashtu pjesë e planit austriak të kancelarit federal”, tha më Karner.

Në dhjetor 2021, Danimarka nënshkroi një marrëveshje me Kosovën për të marrë me qira një burg në një qytet të vogël në jug të kryeqytetit të Prishtinës.

Në një hark kohor prej 10 vitesh dhe në këmbim të 210 milionë eurove 300 të burgosur të dënuar me dëbim do të zhvendosen. Megjithatë, planet janë ende në pritje, pasi traktati nuk është miratuar ende nga parlamenti i Kosovës.