June 5, 2024
Bota Lajmi i fundit

“Me sy të lidhur, me pelena dhe të ushqyer me kashtë”, tabloja rrëqethëse e të burgosurve palestinezë në shkretëtirë

Radhë burrash me tuta gri shihen të ulur në dyshekë të hollë si letër, të rrethuar me tela me gjemba. Të gjithë duken me sy të lidhur dhe kokat e tyre të varura. Është kjo tabloja e një skene që një izraelit ka fotografuar teksa punonte në një bazë ushtarake që tani shërben edhe si një qendër paraburgimi në shkretëtirën Negev të Izraelit, dhe që vazhdon ta përndjekë.