May 13, 2024
Tirana, Albania
Bota Lajmi i fundit

Vuri një veshkë derri, vdes pacienti pas dy muajsh

Ndonëse ishte një lajm që bëri bujë dhe shtoi shpresat për të ardhmen e mjekësisë, pacienti i parë të cilit iu transplantua një veshkë derri, ka ndërruar jetë 2 muaj pas operacionit.

Richard Slayman, 62-vjeç nga Bostoni, ishte në prag të vdekjes para se t’i transplantohej veshka e derrit.

Ndërhyrja kirurgjikale zgjati katër orë dhe u kreu në spitalin e Massachusetts, ku u fut në sallën e operacionit me procedurën e përshpejtuar.

Slayman vuante nga diabeti i tipit 2 si dhe nga hipertensioni, para se të diagnostikohej me sëmundje të rëndë të veshkës.

Ishte në dializë nga viti 2011 dhe figuronte në listën e pritjes për donatorë të mundshëm.