April 17, 2024
Tirana, Albania
Kulturë Lajmi i fundit

1 prilli i gënjeshtrave, origjina e kësaj dite dhe shakatë që hynë në histori

Dita e 1 prillit njihet në të gjithë botën si dita e të gjithë Gënjeshtrave, një ditë shakash dhe mashtrimesh praktike. Ky zakon i një date për të luajtur me shaka të padëmshme me të tjerët ka origjinë të hershme. Një prilli, sipas kalendarit Julian  ishte dita e parë e vitit, por me ndryshimin në

Read More
Bota Lajmi i fundit

Për 1 prill, Gjermania legalizon kanabisin

Gjermania ka legalizuar përdorimin e kanabisit rekreativ. Sipas ligjit të miratuar nga Parlamenti Gjerman dhe që hyn në fuqi sot, 1 prill, kanabisi rekreativ mund të përdoret nga personat mbi 18 vjeç, por njëkohësisht rregullat strikte do ta bëjnë të vështirë blerjen e tij në treg. Mbajtja e deri në 25 g, kanabis lejohet në

Read More