April 17, 2024
Tirana, Albania
Ekonomi

Lekë falas nga qeveria, nisma që ka për qëllim reduktimin e parasë “cash” do të zbatohet nga Maji

Për të nxitur sa më shumë përdorimin e rrugëve elektronike për pagesa, qeveria do t’u japë nga 10 mijë lekë në muaj 300 qytetarëve në Tiranë, Dibër e Përmet. Nisma që ka për qëllim të dekurajojë pagesat” cash” do të nisë të zbatohet nga muaji maj dhe do të zgjasë deri në fund të gushtit.

Read More
Ekonomi

Monedha metalike e kartmonedha, 1.7 trilionë lekë në qarkullim, mbi 388 miliardë lëvizin “cash”

Në formën e monedhave metalike apo kartëmonedhave prej letre, të depozituara në banka apo që përdoren për pagesa “në dorë”…në fund të shkurtit, në vend qarkulluan më shumë se 1.7 trilion lekë. Gati 388 miliardë lekë apo 22.8 për qind e totalit të parave lëvizin si “cash”. Për të kuptuar shkallën e lartë parasë jashtë

Read More