April 18, 2024
Tirana, Albania
Lifestyle

Nesër eklipsi total diellor që pritet të zgjasë 4 minuta, ja vendet ku mund të shihet

Një eklips total diellor, ose një shtrirje e përsosur e Tokës, Hënës dhe Diellit, pritet të ndodhë  nesër më 8 prill dhe do të jetë i dukshëm nga Kanadaja, Meksika dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Eklipsi do të zgjasë katër minuta e gjysmë dhe do të mund të shihet në faqen e internetit dhe

Read More
Bota Lajmi i fundit

Dëborë dhe përmbytje, miliona amerikanë në stuhi acari para eklipsit diellor

Stuhia e vonuar e acarit në Amerikë po krijon probleme në verilindje. Kjo solli disa centimetra dëborë në Maine dhe New Hampshire. Stuhia e fuqishme dimërore ndërpreu energjinë elektrike për më shumë se gjysmë milioni amerikanë. Guvernatori në Maine lëshoi paralajmërime për shoferët që të mos ngasin automjetet e tyre. Moti i keq ka shkaktuar

Read More
Lifestyle

Nuk do të lejohen të shohin eklipsin, të dënuarit padi ndaj shtetit

Të burgosurit e Nju Jorkut kanë paditur Departamentin e Burgjeve në këtë shtetas pas vendimit të tij për të vendosur izolim total në burgje gjatë eklipsit total diellor të hënën, më 8 prill. Padia e paraqitur të premten në gjykatën federale të shtetit argumenton se kjo dispozitë shkel të drejtat kushtetuese të të burgosurve për të

Read More