April 24, 2024
Tirana, Albania
Ekonomi

“Çek i bardhë” për kuzhinierët, në prag të sezonit veror kërkohen rreth 2 mijë punonjës

Një në dy vende të lira pune sot është në sektorin e turizmit. Në prag të kulmit të sezonit turistik veror, baret, restorantet apo hotelet në vend po vuajnë sa për kamerier, banakier, kuzhinier, sanitare, aq edhe për shoferë, guida, ciceronë e menaxherë. Janë rreth 2 mijë vende të lira në prag të sezonit masiv

Read More
Ekonomi

Më pak ndihma ndaj sektorëve, Industria dhe Bujqësia prodhuan më pak në 2023

Dikur mbanin gjallë ekonominë e vendit, bujqësia dhe industria tashmë prodhojnë më pak se gjithë sektorët e tjerë në ekonominë e vendit. Sektorët ku punojnë gati gjysma e popullsisë dhanë një kontribut negativ në ekonominë e vendit për 2023, përkatësisht me -0.68% dhe -0.69%.   Është mungesa e vëmendjes por dhe politikat e ulëta të

Read More
Ekonomi Lajmi i fundit

Euro bie në 102.6 lekë! Monedha europiane nuk ndalon rënien edhe në prill

Afrimi i sezonit veror po shton edhe më tej dhe presionet ndaj kursin e këmbimit. Monedha europiane edhe në fillim të muajit prill vijoi rënien duke arritur në 102.66 lekë ose 0.27 pikë më pak se fundi i marsit. Referuar të dhënave të Bankës së Shqipërisë, në shitje euro këmbehet për 103.05 lekë dhe 102.22

Read More
Ekonomi

Lekë falas nga qeveria, nisma që ka për qëllim reduktimin e parasë “cash” do të zbatohet nga Maji

Për të nxitur sa më shumë përdorimin e rrugëve elektronike për pagesa, qeveria do t’u japë nga 10 mijë lekë në muaj 300 qytetarëve në Tiranë, Dibër e Përmet. Nisma që ka për qëllim të dekurajojë pagesat” cash” do të nisë të zbatohet nga muaji maj dhe do të zgjasë deri në fund të gushtit.

Read More