April 17, 2024
Tirana, Albania
Kosova Lajmi i fundit

Austria dërgon 190 ushtarë në misionin e KFOR-it në Kosovë

Ministrja e Mbrojtjes e Austrisë, Claudia Tanner ka njoftuar se gjatë këtij muaji në misionin e KFOR-it do të dërgohet kontingjenti i 50-të i ushtarëve austriak, në kuadër të të cilit do të shërbejnë 190 ushtarë. Tanner tha se vendi i saj është i përkushtuar për pjesëmarrje aktive në tejkalimin e krizave dhe sigurimin e

Read More
Kosova Lajmi i fundit

KFOR paralajmëron serbët: Kush ngatërrohet me ne, ka punë me Aleancën e fuqishme!

“Nuk ka zgjidhje ushtarake mes Kosovës dhe Serbisë”. Kështu titullohet një raport i publikuar në përfundim të forumit të Budapestit për Ballkanin.   Në mesin e të ftuarve në panel ishte dhe zëvendëskomandanti i KFOR-it, Federico Bernacca. Duke folur për dhunën që pësuan ushtarët e NATO-s gjatë trazirave të vitit të kaluar në Zveçan, ai

Read More