April 24, 2024
Tirana, Albania
Kulturë

Pogradeci përkujton 75 vjetorin e lindjes së piktorit Gjergji Lako

Gjergji Lako ose siç e njihnin në Pogradec me emrin e artit Skëndi, do të kishte këtë vit 75 vjetorin e lindjes por që 8 vite më parë zemra e tij do të pushonte së funksionuari, ashtu si peneli mbi telajo si pasojë e një sëmundje të rëndë. Mirëpo, edhe pse jo fizikisht, autori ka

Read More
Kulturë

Shuhet Jorgo Papingji

Në ditën e poezisë ndërron jetë autori i vargjeve muzikore, Jorgo Papingji. Shuhet në moshën 82-vjeçare duke lënë pas më shumë se 4000 tekste në muzikën shqiptare. Mjeshtri i Madh Jorgo Papingji është shuar në ditën ndërkombëtare të poezisë, si një artist që ka lënë pas vargje të çmuara në historinë e muzikës shqiptare. Ai

Read More
Kulturë

Kryeqyteti përmes imazheve. Tirana, ç’ishte, ç’është e çdo të bëhet?

Deri më datën 7 prill Tirana ju pret në galerinë e kryeqytetit për të rrëfyer një histori ndryshimesh, rritjeje, arkitekture, zhvillimi, shkatërrimi dhe ndërtimi. Përmes fotografive të Roland Tashos, imazhe të ekspozuara në galerinë e Tiranës, fotoreporter dëshmon ndryshimet e një kryeqyteti. Por, nëse Roland Tasho ofron me këmbë në tokë dy dimensione të Tiranës,

Read More