April 12, 2024
Tirana, Albania
Politikë

Alibeaj për Amnistinë Penale: Protestuesit u lanë në burg dhe u liruan drejtorë e zyrtarë të korruptuar

Nënkryetari i Partisë Demokratike zyrtare, Enkelejd Alibeaj ka dalë në një konferencë për shtyp ku ka folur në lidhje me votimin e Amnistisë Penale në parlament. Ai tha se me këtë marrëveshje mes dy palëve për amnistinë u arritën disa qëllime. Sipas tij qëllimi i parë është amnistimi i drejtorëve dhe zyrtarëve të qeverisë dhe

Read More
Politikë

Kuvendi pranon dekretin e Presidentit Begaj për ligjin për shtetësinë

Kuvendi ka pranuar dekretin e Presidentit Bajram Begaj për ligjin për shtetësi. Ligji është votuar në Komisionin e Sigurisë, ndërsa pritet që të rivotohet në enjten në Kuvendin e Shqipërisë. Ligji për shtetësinë u kthye nga Presidenti Begaj, pasi mori 95 vota në parim dhe në tërësi, por disa nene morën vetëm 78 vota.

Read More
Sociale

Si pranoheni në Mjekësi? Sërish konkurs elektronik, ende pezull ligji për tarifat e punësimin

Kjo është periudha kur maturantët nisin përgatitjet për provimet por edhe planet për studimet e larta. Ndërsa universitetet po miratojnë kriteret e pranimit për vitin e ri akademik. Universiteti i Mjekësisë tashme ka shpallur kushtet që duhet të plotësojnë të rinjtë për të hyrë në 12 programet e studimit të këtij institucioni. Për tri degët

Read More
Ekonomi Lajmi i fundit Politikë

Hyn në fuqi ligji për rikthimin e basteve, fitimet e atyre që luajnë do të tatohen deri në 23%, kusht karta e identitetit

Pesë vite nga “Fundi i Marrëzisë”, nismës së qeverisë që ulin qepenat e mbi 2 mijë pikave të basteve në gjithë vendi, pas më shumë se një viti diskutimesh, lojërat sportive janë tashmë të ligjshme. Vendimi i publikuar tashmë në fletoren zyrtare përcakton se fitimet e 10 kompanive që do të licencohen për 10 vite,

Read More