April 17, 2024
Tirana, Albania
Kulturë

Kryeveprat “digjitale” të Van Gogh, për herë të parë në Shqipëri

20 nga pikturat e piktorit të njohur Van Gogh vijnë për herë të parë në Shqipëri në një formë krejt ndryshe nga ajo që jemi mësuar t’i shohim në muze të piktorit të shekullit 18-19 apo ekspozita të çelura në vende të ndryshme të Europës. Drejtori i Galerisë së Arteve Digjitale në Korçë, Arbër Malile,

Read More
Kulturë

Ngjyra në errësirë, artisti në diktaturë, fshehja dhe zbulimi i pikturave

Lulzim Beqiri, ishte rritur me damkën e “armikut të popullit” që kur ishte foshnje pasi babai u arratis nga regjimi komunist. Kursi i ri po ndiqte talentin e tij për pikturën dhe në kokën e tij formoi mendime të lira që binin ndesh me linjën e rreptë të partisë-shtet ai u burgos dhe u dënuan

Read More