April 24, 2024
Tirana, Albania
Bota

Presidenti i Botswana-s kërcënon Gjermaninë: Do t’u dërgojmë 20, 000 elefantë, nuk pranojmë “jo” për përgjigje

Presidenti i Botswana-s, në Afrikën Jugore, ka kërcënuar që të dërgojë 20 mijë elefantë në Gjermani pas një mosmarrëveshjeje për konservimin e tyre.   Më herët gjatë këtij viti, ministria e Mjedisit në Gjermani sugjeroi që të vendoseshin ligje me strikte për importimin e trofeve nga kafshët e gjuetisë.   Në përgjigje, presidenti i Botswana-s,

Read More
Politikë

Kuvendi pranon dekretin e Presidentit Begaj për ligjin për shtetësinë

Kuvendi ka pranuar dekretin e Presidentit Bajram Begaj për ligjin për shtetësi. Ligji është votuar në Komisionin e Sigurisë, ndërsa pritet që të rivotohet në enjten në Kuvendin e Shqipërisë. Ligji për shtetësinë u kthye nga Presidenti Begaj, pasi mori 95 vota në parim dhe në tërësi, por disa nene morën vetëm 78 vota.

Read More