April 17, 2024
Tirana, Albania
Kosova

Kosova nis sot regjistrimin e popullsisë, procesi do të zgjasë deri më 17 maj

Kosova do të nisë ditën e sotme regjistrimin e popullsisë, një proces i vonuar që pritet të zgjasë deri më datë 17 maj. Agjencia e Statistikave të Kosovës bën me dije se këtë herë regjistrimit do t’i nënshtrohet edhe diaspora, teksa personat që refuzojnë të japin të dhënat e tyre për regjistruesit rrezikojnë një gjobë

Read More
Sociale

Nis trajnimi i mësuesve, 16 mijë arsimtarë do t’i nënshtrohen procesit të detyruar

Katër mijë mësues të arsimit fillor, të gjuhës shqipe, të shkencave ekzakte dhe kompjuterike kanë nisur trajnimin nga universitetet publike. 130 pedagogë të fakulteteve mësuesisë janë përfshirë në trajnimin e detyruar të arsimtarëve. Specialistë të ministrisë së arsimit thonë se ky proces nis intensivisht fundjavën e parë të muajit prill dhe fillimisht me mësuesit më

Read More