April 17, 2024
Tirana, Albania
Aktualitet Lajmi i fundit

Ministria e Jashtme: Dokumente biometrike për shqiptarët që jetojnë dhe punojnë përreth Egjeut dhe Mesdheut

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme ka njoftuar se në bashkëpunim me Ambasadën shqiptare në Greqi do të mundësojë realizimin e projektit “Ishujt 2024”, me qëllim pajisjen me dokumente biometrike të shtetasve shqiptarë që jetojnë dhe punojnë në zonat përreth ishujve të Egjeut/Mesdheut. Ministria njofton se të interesuarit, krahas detyrimit për kryerjen e aplikimit në e-Albania,

Read More
Ekonomi

“Çek i bardhë” për kuzhinierët, në prag të sezonit veror kërkohen rreth 2 mijë punonjës

Një në dy vende të lira pune sot është në sektorin e turizmit. Në prag të kulmit të sezonit turistik veror, baret, restorantet apo hotelet në vend po vuajnë sa për kamerier, banakier, kuzhinier, sanitare, aq edhe për shoferë, guida, ciceronë e menaxherë. Janë rreth 2 mijë vende të lira në prag të sezonit masiv

Read More