April 17, 2024
Tirana, Albania
Bota Lajmi i fundit

Nivel i lartë rrezatimi bërthamor në një qytet rus, shpallet emergjenca

Autoritetet lokale të qytetit Kabarovsk, në lindjen e largët të Rusisë, kanë shpallur gjendjen e emergjencës për shkak të zbulimit të një rrezatimi të lartë radioaktiv.   Zona e identifikuar, pranë një stacioni elektrik, është vetëm 2.5 kilometra larg nga ndërtesat e banuara.   “Nuk ka asnjë rrezik për shëndetin e qytetarëve”, sigurojnë autoritetet lokale.

Read More
Sociale

Leskoviku në pikë të hallit! Pa mjekë, pa të rinj dhe vetëm me 1 lindje

Leskoviku, me 3 mijë banorë të regjistruar zyrtarisht, duket se po kthehet në një qytezë fantazmë. Nga viti në vit, përveçse po shpopullohet më shpejtësi, në këtë qytet, po ndihen edhe mungesat e shërbimeve parësore të banorëve siç është shërbimi shëndetësor. Aktualisht, në qendrën shëndetësore ndodhet vetëm një mjeke, e cila ka dalë në pension,

Read More