April 17, 2024
Tirana, Albania
Sociale

“Mesazhet te Kroi i Lotëve”, burimi që bashkonte shqiptarët e ish-Jugosllavisë

Vitit 1948, pas prishjes se marrëdhënieve me ish-Jugosllavinë komuniste, shënoi vendosjen e kufirit të hekurt mes shqiptarëve të malësisë së Hasit. Banorët e Gorozhupit të Hasit në Kosovë dhe ato të Pogajve të Hasit në Shqipëri edhe pse kishin krijuar lidhje familjare u ndanë dhe nuk lejoheshin të takoheshin me njëri-tjetrin. Mirëpo, “Kroi i lotëve”,

Read More
Sociale

Leskoviku në pikë të hallit! Pa mjekë, pa të rinj dhe vetëm me 1 lindje

Leskoviku, me 3 mijë banorë të regjistruar zyrtarisht, duket se po kthehet në një qytezë fantazmë. Nga viti në vit, përveçse po shpopullohet më shpejtësi, në këtë qytet, po ndihen edhe mungesat e shërbimeve parësore të banorëve siç është shërbimi shëndetësor. Aktualisht, në qendrën shëndetësore ndodhet vetëm një mjeke, e cila ka dalë në pension,

Read More