May 13, 2024
Tirana, Albania
Lifestyle

Është zyrtare! Burrave u duhet më shumë kohë për të kapërcyer një ndarje

Shumica prej nesh kanë përjetuar një ndarje dhe nëse jeni në lidhje nga gjashtë muaj ose jeni martuar për 10 vjet, gjithsesi një ndarje dhemb. Periudha fillestare e pasionit mbaron, jeta evoluon dhe shpesh e rëndon marrëdhënien, e cila merr fund. Por, kujt i duhet më shumë kohë për të kapërcyer një ndarje? Ekspertët dhe kërkimet e kanë përgjigjen. Janë burrat.

Hulumtimet tregojnë se femrave u duhet më shumë kohë për të rënë në dashuri sesa meshkujt dhe përjetojnë një marrëdhënie më shumë në krahasim me meshkujt, duke investuar më shumë punë emocionale në to, si komunikimi, ndjeshmëria dhe kujdesi. Kur këto përpjekje nuk përgjigjen ose merren si të mirëqena, kjo mund t’i lërë gratë të frustruara dhe të tjetërsuara.

Kjo shpjegon pse gratë raportojnë se humbasin interesin më shpesh dhe janë ato që iniciojnë ndarjet me një shkallë më të lartë se burrat. Kjo i ndihmon ato që të marrin veten më shpejt, e ndërsa meshkujt shpesh nuk i kuptojnë që gratë e tyre janë të pakënaqura, prandaj kur vjen puna te ndjarja tyre ky lajm u “bie si bombë”. Kjo bën që ato të mos jetë në përgatitur për divorcin, e për pasojë iu duhet më shumë kohë të rikuperojnë.