April 17, 2024
Tirana, Albania
Ekonomi Lajmi i fundit

Konflikti në Lindjen e Mesme dhe Shqipëria, rritje çmimesh dhe më pak turistë në rast lufte Iran-Izrael

Megjithëse në distancë mbi dy mijë kilometra, konflikti mes Iranit dhe Izraelit pritet të përcjellë efekte ekonomike edhe në Shqipëri. Me shtetet në Lindjen e Mesme, kryesisht me atë hebre, Shqipëria ka marrëdhënie të drejtpërdrejta ekonomike në drejtim të shkëmbimeve tregtare. Vetëm gjatë vitit të shkuar nga Izraeli u importua naftë, lëndë minerale, produkte kimike

Read More
Ekonomi

Të kujt janë paratë në banka? 4.5% e individëve zotëronin 58% të kursimeve në fund të vitit të shkuar

Shqiptarët patën 1.2 trilionë lekë të kursyera në banka në fund të 2023-shit, por pjesa më e madhe e këtyre parave iu përkasin pak individëve. Të dhënat nga Agjencia e Sigurimit të Depozitave tregojnë se më shumë se gjysma, gati 690 miliardë lekë zotëroheshin nga vetëm 4.5 për qind e qytetarëve.   Agjencia nxjerr në

Read More
Ekonomi

Nuk shlyejnë sigurime po as pagat, Tirana, Vlora e Korça po abuzojnë me punëtorët

Vonesa në paga por dhe mos shlyrje të pagesave të prapambetura, sigurimeve shoqërore, apo orëve shtesë. Këto janë ankesat më të shumta të punonjësve në 2023 për bizneset ku punojnë. Të adresuara në regjistrin e ankesave pranë Inspektoratit Shtetëror më shumë qytetarë po ankohen për kushtet bazë në një ambient pune të cilat drejtpërsëdrejti ndikojnë

Read More
Ekonomi

Do ulet tatimi i pagave, përfitojnë të rinjtë deri në 29 vjeç dhe prindërit me fëmijë nën 18 vjeç

Të punësuarit deri në 29 vjeç dhe prindërit që kanë fëmijë nën 18 vjeç do të paguajnë më pak taksa. Nisma e re e qeverisë, e prezantuar nga ministri i Financave Ervin Mete synon të tatojë më pak pagat e tyre. “Nëse një i ri deri në moshën 29 vjeç do të punësohet, ne do

Read More
Ekonomi

Raporti i Bankës Botërore: Shqipëria mban vendin e parë për ndërtime pallatesh, çmimet e banesave të papërballueshme

Banka Botërore ka publikuar një raport për vendet e Ballkanit Perëndimor. Në një pjesë të raportit, flitet për industrinë e ndërtimit në vendin tonë dhe lejet që janë dhënë për pallatet e ndërtuara. Siç shihet në tabelën e mëposhtme të përgatitur nga Banka Botërore, shihet se Shqipëria ka dhënë lejet më të shumta për ndërtime.

Read More
Ekonomi Lajmi i fundit

Euro arrin në 101.31 lekë, Superleku shfaq sinjalet që në muajin prill

Muaji prill e ka përballur monedhën europiane në një nivel të ri minimal për vitin 2024 në raport me lekun vendas. 101.31 lekë po këmbehet në tregun valutor duke shënuar një rënie të mëtejshme në 24 orët e fundit. Është rekordi i flukseve hyrëse të turistëve në 3 muajt e parë të vitit, informaliteti por

Read More
Ekonomi

Ministri i Financave, Ervin Mete, zbulon sa do të jetë rritja e pagave për mësuesit

Sektori i arsimit do të ketë mbështetjen më të madhe për sa i përket rritjes së pagave që do të vijojë gjatë këtij viti buxhetor nga Qeveria Shqiptare. Ministri i Financave Ervin Mete ka deklaruar sot gjatë një takimi mbi edukimin financiartë të rinjvenë kuadër të Javës Globale të Parasë, se pagat e arsimtarëve në

Read More
Ekonomi

Banka Botërore: Rrezikohet që rritja ekonomike e Shqipërisë të ngecë në nivele të ulëta në vijim

Ekonomia shqiptare po sfidohet nga burimet që mundësojnë rritjen e saj. Banka Botërore vlerëson se vendi duhet të gjejë një model të ri, përndryshe rrezikohet që rritja të ngecë në nivele të ulëta.   “Ne mendojmë se ky është një moment i rëndësishëm për të rimenduar mbi burimet e rritjes ekonomike. Deri më tani rritja

Read More
Ekonomi Lajmi i fundit

Qendër teknologjike në Kashar, parashikohen 7 mijë vende pune, do të kushtojë 1,3 miliardë lekë

Për zgjerimin e gamës së industrive operuese në treg, por dhe tërheqjes së investimeve të huaja në treg, do të ndërtohet  në zonën e Kasharit qendra teknologjike ”TEDA”. Sipas planit të biznesit të publikuar në fletoren zyrtare, TEDA TIRANË e konsideruar një park teknologjik, do të bëj bashkë në një zonë të vetme me në

Read More
Ekonomi

Deri në 14 mln lekë për gratë, mbështetje me grante në territorin e Bashkisë së Tiranës

Çdo grua që ka një ide biznesi për ta zhvilluar këtu në kryeqytet mund të përfitojë deri në 14 milionë lekë. Iniciativa vjen nga Bashkia e Tiranës për të nxitur pjesëmarrjen në ekonominë qytetit me ide të realizueshme edhe nëse nuk e ke mundësinë e nevojshme financiare për ta mbështetur atë. “Plani i ndihmës ka

Read More